Grilovaná pikantní žebírka
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 50mililitrůOlej rostlinný
 - 200mililitrůRajčata
 - 50gramůOkurka salátová
 - 1lžícePaprika mletá sladká
 - 1lžícePepř černý mletý
 - 1lžíceSůl
 - 50mililitrůVoda pitná
 - 1lžíceMed včelí
 - 2kilogramyVepřová žebra
 - 50gramůMouka kukuřičná
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
105 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si vytvoříme pikantní marinádu. Na rozpáleném oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaná rajčata, nakrájenou okurku, med, papriku, pepř a sůl a pořádně zamícháme. Vodu s moukou smícháme stranou a vytvoříme těsto. To pozvolna přidáváme k marinádě, kterou zatím na mírném ohni ohříváme na pánvi. Vaříme cca 20 minut.
 - 2Žebírka položíme na plechový tác a pořádně je zalijeme marinádou. Dáme do ledničky a necháme dvě hodiny odležet. Žebírka po dvou hodinách opět potřeme marinádou a zabalíme do alobalu.
 - 3Gril si rozehřejeme na střední teplotu. Na rošt položíme balíčky s žebírky a grilujeme 10 minut z každé strany.
 - 4Po 20 minutách žebírka vyndáme z alobalu a grilujeme je již napřímo. Průběžně je otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme cca 35 minut v momentě, kdy jde maso lehce od kosti.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.