Grilovaná roštěná s vinnou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí roštěnka níz. peč.
 - 40mililitrůOlej olivový
 - 30mililitrůOlej rostlinný
 
- Na omáčku
- 100gramůCibule
 - 200gramůOlivy černé
 - 25gramůCukr krupice
 - 200mililitrůVíno červené
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 40gramůMarmeláda pomerančová
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 0,5lžičkaSůl
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
58 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, odkrojíme tuk, maso potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáče a necháme pod fólií alespoň 3 hodiny odležet. Olivy nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. Rošt potřeme olejem.
 - 2Na přílohovou omáčku v rendlíku na másle zpěníme cibuli, přimícháme cukr a mícháme, až zkaramelizuje. K cukru přilijeme víno, citronovou šťávu a za stálého míchání na mírném plameni provaříme. Na závěr vmícháme pokrájené olivy a pomerančovou marmeládu. Směs osolíme, opepříme a za občasného míchání necháme vychladnout.
 - 3Plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme.
 - 4Roštěnky podáváme s přílohovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.