Grilovaná žebírka s medovou marinádou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
716 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová žebírka omyjeme a osušíme.
  • 2
    V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Žebírka vložíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme aspoň 1 hodinu marinovat.
  • 3
    Žebírka necháme trochu okapat, položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Žebírka průběžně obracíme a potíráme zbylou marinádou.
  • 4
    Žebírka narovnáme na servírovací talíř a horká podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 29. 9. 2015
Grilovaná žebírka s medovou marinádou
Opravdu povedená marináda. Med dává masu velmi zajímavou chuť. Po žebírkách se jen zaprášilo. Díky opravdu dobréééé 😋