Grilovaná žebírka s medovou marinádou
45 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová žebra
- 80gramůMed včelí
- 300mililitrůKečup
- 5stroužkůČesnek
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 30mililitrůOcet vinný červený
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyChilli koření mleté
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
716 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Vepřová žebírka omyjeme a osušíme.
- 2V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Žebírka vložíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme aspoň 1 hodinu marinovat.
- 3Žebírka necháme trochu okapat, položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Žebírka průběžně obracíme a potíráme zbylou marinádou.
- 4Žebírka narovnáme na servírovací talíř a horká podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 29. 9. 2015
Grilovaná žebírka s medovou marinádou
Opravdu povedená marináda. Med dává masu velmi zajímavou chuť. Po žebírkách se jen zaprášilo. Díky opravdu dobréééé 😋