Grilovaná žebra s bramboráčky
115 min.

Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí žebra
- 10gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůSalsa rajčatová
- 400gramůBrambory vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 50mililitrůOlej olivový
- 10gramůCajunské koření
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
59 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žebra osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme 20 minut odležet. Než položíme maso na gril nebo grilovací pánev poprášíme moukou, která udrží maso šťavnaté. Maso pokryjeme alobalem (na grilu podložíme pekáčkem na zachytávání šťávy) a grilujeme při střední teplotě hodinu a půl, otáčíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké a zlatavé, vyjmeme z grilu nebo pánve, zabalíme do alobalu a necháme před porcováním 20 minut odpočinout.
- 2Na bramboráčky rozmačkáme vařené brambory, přidáme vejce, cajunské koření, olivový olej, mouku a sůl. Uhněteme těsto, z kterého pomoučněnýma rukama vytvoříme placičky. Opékáme buď na grilu asi 5 minut z každé strany, nebo na vymaštěném pekáčku.
- 3Než se bramboráčky opečou, naporcujeme maso a ohřejeme rajčatovou salsu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.