Grilované jehněčí kebaby
50 min.
Ingredience
- 60gramůMeruňky sušené
 - 3lžíceOlej olivový
 - 1kusCibule
 - 1stroužekČesnek
 - 500gramůJehněčí maso mleté
 - 40gramůPistácie
 - 2lžíceMáta
 - 400gramůŘecký jogurt
 - 4lžíceCitronová šťáva
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.
 - 2Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenými sušenými meruňkami, nasekanými pistáciemi, kořením, částí máty, polovinou jogurtu a podušenou směsí. Vše dobře promícháme.
 - 3Z masové směsí tvarujeme kuličky, které zploštíme a napíchneme na předem namočené špejle. Položíme na rozehřátý gril a za občasného obracení a potírání zbylým olejem grilujeme asi 15 minut.
 - 4Kebaby podáváme se zbylým jogurtem oschuceným solí, pepřem, citronovou šťávou a zbylou mátou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.