Grilované jehněčí s parmezánem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
 - 3stroužkyČesnek
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 2kusyCibule
 - 100gramůSýr Parmezán
 
- Zálivka
- 10gramůZázvor mletý
 - 1lžíceMed včelí
 - 1decilitrOlej olivový extra panenský
 - 2lžíceOmáčka pikantní worcesterová
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 2lžícePomerančová šťáva
 - 1lžíceCitronová šťáva
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
887 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso prošpikujeme česnekem a slaninou, osolíme, opepříme a položíme na olejem potřený a na vysokou teplotu rozehřátý grilovací rošt do středu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky, naskládáme ji po okraji roštu a opečeme. Maso po dobu pečení otáčíme a potíráme olivovým olejem. Aby bylo maso dobře propečené grilujeme ho přibližně 30 minut.
 - 2Upečené maso sundáme z grilu a necháme ho na prkénku odpočinout 10 minut. Potom ho nakrájíme na plátky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou zálivkou a sypeme nastrouhaným parmezánem. Přílohou je grilovaná cibule.
 - 3Zálivka: do misky vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a z 1 citronu, přidáme worcester, olej, med, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a vše dobře promícháme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.