Grilované kuře yakitori
23 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
 - 500gramůKuřecí prsa
 - 2lžíceOmáčka sójová
 - 75mililitrůMed včelí
 - 1lžíceVíno bílé
 - 3stroužkyČesnek
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaZázvor mletý
 - 0,5lžíceOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
210 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.
 - 2Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.
 - 3Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.
 - 4Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.
 - 5Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.