Grilované tofu
80 min.
Ingredience
- 700gramůSýr sójový - Tofu
 - 100gramůPasta shiro miso
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 2lžičkyVíno rýžové japonské - Mirin
 - 2lžičkyCukr moučkový
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 1lžíceRybí vločky
 
- Ozdoba
- 1špetkaŘasa Nori
 - 1kusŠalotka
 - 1špetkaGomasio
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sýr tofu položíme do utěrky, zabalíme a zatížíme talíři, tak aby vytekla přebytečná voda. Takto necháme sýr odležet asi 1 hodinu.
 - 2Mezitim si v misce smícháme směs z misa, žloutku, vloček, mirinu, cukru a vyšleháme.
 - 3Tofu rozdělíme na 6 kousků, které položíme na plech a navrchu pomažeme olejem, dáme do trouby asi na 4 minuty. Grilujeme po obou stranách.
 - 4Poté tofu vyndáme a z jedné strany potřeme připravenou směsí z misa a zase vložíme do trouby, potřenou stranou nahoru. Takto grilujeme ještě asi 10 minut dozlatova. Tofu podáváme s řasou nori, nasekanou šalotkou nebo gomou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.