Grilovaný chňapal s bramborami
30 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 30mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusAvokádo
- 150gramůOkurka salátová
- 80gramůRajčata
- 30gramůCibule červená
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOcet vinný
- 2špetkyCukr krupice
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 700gramůChňapal červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Avokádo, rajčata a okurku omyjeme očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr omyjeme a nasekáme na hrubší kusy.
- 2Plátky brambor potřeme olejem a necháme grilovat na grilovací pánvi 10 minut. Osolíme a opepříme a dáme na talíře. Zbytek oleje rozpálíme a ogrilujeme na něm filety z chňapala. Grilujeme 3 minuty z každé strany, poté osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře s bramborami. V misce smícháme okurky, avokádo, cibuli a rajčata. Smícháme citronovou š´távu, ocet, koriandr a cukr, dobře promícháme a přilijeme k salátu, který servírujeme společně s grilovanou rybou a bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.