Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami
32 min.

Ingredience
- 1000gramůMořský jazyk
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 40gramůMáta
- 60gramůMáslo čerstvé
- 25gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
22 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme olejem. Vykuchané a očištěné ryby omyjeme, osušíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl, pepř, polovinu posekaných mátových lístků a promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj ryby, potřeme citronovým máslem, obložíme plátky brambor, vložíme pod gril a grilujeme 5 - 6 minut. Ryby i brambory obrátíme, ryby potřeme znovu citronovým máslem a grilujeme dalších 5 až 6 minut.
- 2Mořské jazyky upravíme na talíře, doplníme bramborami, posypeme zbytkem máty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.