Grilovaný pilobřich ostnitý s tahino-arašídovou omáčkou
30 min.

Ingredience
- 500gramůPilobřich ostnitý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- Omáčka
- 1lžičkaKmín mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1kusCibule
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceSezamová pasta
- 2lžíceMáslo arašídové
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 65mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na omáčku v kastrolu rozpálíme máslo, přisypeme najemno nakrájenou cibulku, kmín a nasekaný koriandr a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté vmícháme sherry, sezamovou pastu, arašídové máslo, med, citronovou šťávu a vodu. Na mírném ohni cca 5 minut povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a omáčku uchováme teplou.
- 2Filety ryby pokapeme citronovou šťávou a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme pod mřížku rozpáleného grilu a grilujeme po každé straně cca 2-3 minuty. Přemístíme na vyhřáté talíře, každou porci přelijeme lžící arašídovo-tahinové omáčky, dozdobíme lístky koriandru, čtvrtkami citronu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.