Grilovaný pilobřich ostnitý s tahino-arašídovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na omáčku v kastrolu rozpálíme máslo, přisypeme najemno nakrájenou cibulku, kmín a nasekaný koriandr a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté vmícháme sherry, sezamovou pastu, arašídové máslo, med, citronovou šťávu a vodu. Na mírném ohni cca 5 minut povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a omáčku uchováme teplou.
  • 2
    Filety ryby pokapeme citronovou šťávou a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme pod mřížku rozpáleného grilu a grilujeme po každé straně cca 2-3 minuty. Přemístíme na vyhřáté talíře, každou porci přelijeme lžící arašídovo-tahinové omáčky, dozdobíme lístky koriandru, čtvrtkami citronu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.