Grilovaný pstruh na roštu
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl
- 1600gramůPstruh
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
19 g
Postup přípravy
- 1Do studené vody namočíme asi na hodinu 8 bambusových špejlí. Pstruhy rozporcujeme tak, aby z nich byli filety, které hodně osolíme. Ryby necháme asi 20 minut odležet. Mezitím si rošt potřeme olejem.
- 2Filety propíchneme špejlemi, aby se nekroutily a nerozpadaly.
- 3Předehřejeme troubu na vyšší teplotu. Nastavíme režim na grilování.
- 4Rošt s filetami položíme na plech a dáme do trouby. Filety grilujeme asi 5 minut z každé strany. Grilovaného pstruha obložíme citronem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.