Grilovaný tuňák se šťouchanými brambory, rajčaty a olivami
45 min.
Ingredience
- 600gramůTuňák obecný
 - 1decilitrOlej olivový
 - 100gramůRajčata Cherry
 - 50gramůOlivy černé
 - 2decilitryVíno bílé
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 1kusŠalotka
 - 1špetkaSůl
 - 1lžičkaPažitka
 
- Brambory
- 6kusůBrambory
 - 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
 - 1stroužekČesnek
 - 1lžičkaPažitka
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
57 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
548 mg
Postup přípravy
- 1Filety z tuňáka očistíme, rozdělíme na 4 porce, osolíme a vložíme do zapékací mísy, potřené olejem. V troubě, předehřáté na 170 °C pečeme 15 - 18 minut.
 - 2Mezitím vlijeme víno do vysoké pánve, smícháme s na jemno posekanou šalotkou a necháme zredukovat na cca polovinu množství. Odstavíme, po 2 - 3 minutách metličkou vmícháme na kostičky pokrájené máslo. Přidáme na poloviny překrojená cherry rajčátka, olivy a na jemno nasekanou pažitku.
 - 3Brambory oškrábeme, uvaříme do měkka, scedíme. Poté rozšťoucháme, přidáme prolisovaný česnek, pažitku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme studenou smetanu, zvolna prohřejeme, rozdělíme na talíře, doplníme plátky tuňáka, tomatovým kompotem a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.