Grilovaný vepřový kebab
18 min.

Ingredience
- 300gramůVepřové maso libové
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceSherry brandy
- 1,5lžičkyOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme sójovou omáčku, sherry, citronovou šťávu, rozetřený česnek, sezamový olej a chilli omáčku. Přidáme na kostky nakrájené maso, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme marinovat cca 30 minut v lednici.
- 2Mezitím namočíme špejle na 10 minut do vody. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme. Papriky nakrájíme na kousky. Na špejle pak střídavě napícháme maso, cibuli a papriku.
- 3Pečeme na rozpáleném grilu cca 5 minut. Průběžně otáčíme a potíráme marinádou.
- 4Podáváme např. se šafránovou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.