Guláš v menším chlebu
135 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 1kilogramCibule
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 100mililitrůVíno červené
- 2litryVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 3kusyChilli paprička
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1hrstTymián čerstvý
- 2kilogramyChléb konzumní
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1417 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
30 g
Sacharidy
210 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na oleji opékáme cibuli dozlatova, přidáme nakrájené maso; mícháme, aby se maso ze všech stran zatáhlo a zbarvilo dohněda. Osolíme, přidáme obě papriky, promícháme, podlijeme vínem a vývarem a dusíme dokud není maso měkké, tj. asi hodinu a půl.
- 2Po přidání čerstvého i sušeného tymiánu, soli a pepře zahustíme změklým máslem utřeným s moukou, tzv.beurre manié. Povaříme dalších 10-15 minut.
- 3Malé chleby seřízneme a vydlabeme. Naplníme gulášem, ozdobíme tymiánem a červenou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.