Guláš z kančího bůčku
60 min.
Ingredience
- 600gramůKančí bok
 - 3kusyCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 150gramůSlanina vepřová
 - 1lžíceSádlo vepřové škvařené
 - 500gramůZelí kysané
 - 1lžičkaKmín drcený
 - 1lžičkaSůl
 - 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká
 - 300mililitrůVoda pitná
 - 0,5lžícePaprika mletá sladká
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, kysané zelí scedíme a pokrájíme.
 - 2Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a chvilku zarestujeme. Poté vmícháme papriku a zalijeme vodou. Směs ochutíme kořením, osolíme a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké.
 - 3V mezičase uvaříme doměkka zelí a scedíme je.
 - 4Do téměř udušeného masa vmícháme zelí a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Guláš alespoň pět minut za stálého míchání povaříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.