Guláš z mořského ďasa s paprikou
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžičkyPaprika mletá pálivá
 - 2lžíceBalsamico ocet
 - 4decilitryVývar rybí
 - 500gramůMořský ďas
 - 2kusyPaprika červená
 - 1kusPaprika žlutá
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 3lžíceOlej olivový
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Mořského ďasa omyjeme, osušíme a nakrájíma na větší kousky.
 - 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak poprášíme paprikou, zalijeme balsamicovým octem a rybím vývarem, promícháme a pomalu vaříme. Po 10 minutách vaření přisypeme nakrájené papriky a vaříme ještě 5 minut. Potom přidáme kousky ryby, přikryjeme a 10 minut za občasného míchání dusíme.
 - 3Guláš dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí, promícháme a podáváme.
 - 4Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.