Halušky

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 750gramůMouka pšeničná hrubá
    • 7,5gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 60gramůVejce slepičí
    • 240mililitrůMléko polotučné
    • 15gramůSůl
    • 75gramůSádlo škvařené
    • 375mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrubou mouku prosijeme s kypřícím práškem, přilijeme vejce rozšlehaná s vodou a mlékem, osolíme a promícháme, až vznikne těsto.
  • 2
    Hotové těsto protlačujeme přes děrované síto do vařící vody. Halušky promícháme, vyjmeme, propláchneme a necháme okapat.
  • 3
    Nakonec pokrm promastíme rozpuštěným sádlem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Halušky
Halušky dělám docela často,ale neumím si je představit z hrubé mouky ,vajec a mléka.Já dělám brambory,hladká mouka a sůl.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Halušky
tady to co je tu popsané budou asi tzv. noky..