Halušky
25 min.
Ingredience
- 750gramůMouka pšeničná hrubá
- 7,5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůVejce slepičí
- 240mililitrůMléko polotučné
- 15gramůSůl
- 75gramůSádlo škvařené
- 375mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 mg
Postup přípravy
- 1Hrubou mouku prosijeme s kypřícím práškem, přilijeme vejce rozšlehaná s vodou a mlékem, osolíme a promícháme, až vznikne těsto.
- 2Hotové těsto protlačujeme přes děrované síto do vařící vody. Halušky promícháme, vyjmeme, propláchneme a necháme okapat.
- 3Nakonec pokrm promastíme rozpuštěným sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Halušky
Halušky dělám docela často,ale neumím si je představit z hrubé mouky ,vajec a mléka.Já dělám brambory,hladká mouka a sůl.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Halušky
tady to co je tu popsané budou asi tzv. noky..