Halušky s kysaným zelím
50 min.
Ingredience
- 350gramůMouka polohrubá
 - 1kusVejce slepičí
 - 40mililitrůOlej slunečnicový
 - 5gramůSůl
 - 3gramyKmín celý
 - 150mililitrůVoda pitná
 - 600gramůZelí kysané
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
129 mg
Postup přípravy
- 1Zelí ze sklenice scedíme a trochu pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme zelí, okmínujeme a zvolna dusíme 15 minut.
 - 2Mezitím připravíme halušky. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, promícháme a naředíme vodou na nepříliš husté těsto.
 - 3Těsto protlačujeme přes síto s většími oky rovnou do vroucí osolené vody, odkrajujeme od síta nožem, aby halušky byly přiměřeně dlouhé. Zavařujeme asi 5 minut, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou.
 - 4Halušky promícháme s dušeným zelím a ještě teplé podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.