Halušky s uzeným masem a smetanou
50 min.

Ingredience
- 500gramůNudle široké
- 250gramůVepřový bok uzený
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
103 g
Cukr
447 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Krátké široké nudle (nebo flíčky) uvaříme v osolené vodě a scedíme.
- 2Máslo utřeme se 2 žloutky, přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájené maso, nudle a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 2 bílků.
- 3Pečeme ve vymaštěné a vysypané nákypové formě asi 30 minut.
- 4Když se začnou halušky péci, zalijeme je osoleným mlékem s rozšlehanými vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.