Halušky s vejci (minutka)

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
678 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosijeme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme mléko s vodou a rozmíchanými vejci a vše promícháme.
  • 2
    Těsto protlačujeme přes haluškové síto do osolené vařící vody. Halušky krátce povaříme, scedíme je, propláchneme studenou vodou a promastíme částí tuku.
  • 3
    Na rozehřátém tuku halušky prohřejeme, zalijeme je vejci, osolíme a mícháme, až se vejce srazí.
  • 4
    Nakonec pokrm přelijeme částečně rozškvařenou slaninou, nakrájenou na kostičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.