Hamburská vepřová kýta
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 20gramůCukr krupice
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůHořčice
- 50gramůSlanina vepřová
- 150gramůOkurky nakládané
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 750gramůVepřová kýta
- 30gramůSůl
- 150gramůZelenina kořenová
- 150gramůTuk
- 3gramyDivoké koření celé
- 900mililitrůVoda pitná
- 50gramůCitrony
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůŠunka dušená
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme a protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky.
- 2Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spolu se slaninou nakrájenou na kostičky podusíme na 1/3 tuku.
- 3Do základu přidáme osolené maso, přidáme divoké koření, omytý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- 4Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou z druhé třetiny tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, přidáme hořčici, cukr a za občasného promíchání vaříme. Během vaření do omáčky přilijeme mléko a zjemníme ji smetanou.
- 5Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a ještě krátce povaříme. Zbylou šunku a okurky nakrájíme na nudličky a podusíme na zbylém tuku.
- 6Při podávání dáváme na povrch masa podušenou šunku a okurku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.