Hamburská vepřová kýta

80 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme a protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky.
  • 2
    Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spolu se slaninou nakrájenou na kostičky podusíme na 1/3 tuku.
  • 3
    Do základu přidáme osolené maso, přidáme divoké koření, omytý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou z druhé třetiny tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, přidáme hořčici, cukr a za občasného promíchání vaříme. Během vaření do omáčky přilijeme mléko a zjemníme ji smetanou.
  • 5
    Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a ještě krátce povaříme. Zbylou šunku a okurky nakrájíme na nudličky a podusíme na zbylém tuku.
  • 6
    Při podávání dáváme na povrch masa podušenou šunku a okurku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.