Hanácká roštěná
50 min.
Ingredience
- 20gramůČesnek
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 200gramůKřen
- 300gramůKlobása Dunajská
- 200gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSlanina vepřová
- 1000gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
52 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
868 mg
Postup přípravy
- 1Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem a pomoučíme hladkou moukou. Roštěnky rychleji opečeme v polovině horkého tuku a vyjmeme.
- 2V části tuku osmažíme dozlatova cibuli, nakrájenou na jemná kolečka. Vyjmeme ji a necháme okapat na cedníku.
- 3Ve zbylém tuku opečeme slaninu upravenou na hřebínky a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka.
- 4Nakonec roštěnky ozdobíme po okrajích kolečky klobásy a smažené cibule, na střed položíme hřebínek slaniny a strouhaný křen. Podléváme vlastním výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.