Hejk zapečený s rajčaty
30 min.

Ingredience
- 800gramůHejk
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůCibule
- 50gramůStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 30gramůPetržel - nať
- 50gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata pokrájíme, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.
- 2V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme rajčata, petrželku, česnek a promícháme. Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a vyskládáme do pekáčku na rajčata. Posypeme strouhankou, zalijeme rozkvedlanými vejci, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi čtvrt hodiny.
- 3Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.