Hermelínové brambory
70 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1lžíceTuk
- 1kostkaPolévkové kostky Vitana
- 300gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané syrové brambory a hermelín nakrájíme na plátky, nakrájíme cibuli.
- 2Brambory smícháme s cibulí, solí a pepřem a skládáme do vymazaného pekáče na sebe vrstvy brambor a vrstvy hermelínu. Končíme bramborami.
- 3Masox rozpustíme ve vařící vodě a zalijeme brambory se sýrem, aby poslední vrstva brambor nebyla ponořená.
- 4Brambory pokapeme tukem a pečeme, dokud se tekutina nevypaří.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.