Hermelínový salát s karamelovou zálivkou
25 min.

Ingredience
- 400gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 400gramůPomeranče
- 120gramůCibule červená
- 2lžíceCukr krupice
- 35mililitrůOcet vinný
- 35mililitrůOlej olivový
- 50gramůOřechy vlašské
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1109 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
80 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenké plátky, hermelín nakrájíme na kousky, ořechy nasekáme nahrubo. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky, sloupneme bílou slupku a dílky rozkrájíme.
- 2V míse lehce promícháme pomeranče se sýrem a cibulí.
- 3Salát podáváme v miskách, přelijeme karamelovou zálivkou a posypeme ořechy.
- 4Karamelovou zálivku připravíme zkaramelizováním cukru, do kterého vmícháme ocet a povaříme. Do cukru vlijeme olej a přimícháme sůl a naložený zelený pepř. Zálivku dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.