Hesenské řízky s jablky
30 min.

Ingredience
- 60gramůCibule
- 2kusyJablka
- 1lžíceOcet jablečný
- 2lžíceHrozinky
- 250mililitrůVíno jablečné
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 600gramůVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme papírovou utěrkou, lehce naklepeme a potřeme jablečným octem. Hrozinky necháme změknout v jablečném víně. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřinec. Čtvrtky jablek nakrájíme na tenké hranolky a smícháme s citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Troubu předehřejeme na 50°C (horkovzdušná trouba 40°C).
- 2Pánev ohřejeme na středně velkém plameni a vložíme přepuštěné máslo. Řízky opět osušíme papírovou utěrkou, mírně osolíme a po každé straně smažíme asi 3 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé v předehřáté troubě.
- 3Cibuli a jablka smažíme v omastku po řízcích asi 5 minut, až vše lehce zhnědne. Přilijeme jablečné víno s hrozinkami a necháme jednou přejít varem. Ochutíme solí a pepřem. Jablka a cibuli s omáčkou rozdělíme na řízky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.