Hlávkový salát s toastem
19 min.

Ingredience
- 400gramůSalát římský
- 150gramůHořčice francouzská
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 120gramůSýr Brynza
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 4plátkyChléb toastový
- 0,5lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Česnek a petrželovou nať nasekáme najemno. Do hořčice vmícháme olej, přidáme ocet, česnek, petrželovou nať, sůl a pepř. Toasty opečeme v toustovači, diagonálně rozkrojíme a potřeme brynzou.
- 2Salát nakrájíme na kousky a přelijeme hořčičnou zálivkou. Podáváme s brynzovými toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.