Hnědá polévka s praženou krupicí

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
704 mg
Cukr
80 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji částí vody, mírně osolíme a uvaříme téměř doměkka.
  • 2
    Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně na sucho opražíme a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody a odvarem ze zeleniny.
  • 3
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně půl hodiny.
  • 4
    Krupici na sucho opražíme a za stálého míchání ji vsypeme do vařící polévky. Povaříme asi 3-5 minut.
  • 5
    Do polévky přidáme uvařenou zeleninu a krátce povaříme.
  • 6
    Nakonec polévku zjemníme máslem.
  • 7
    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vsypeme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.