Holandská omáčka s růžovým grapefruitem podle Ramsaye
30 min.
Ingredience
- 1kusGrapefruity
 - 1kusCitrony
 - 6kusůKoriandr celý
 - 150mililitrůOlej olivový
 - 1lžíceVoda pitná
 - 3kusyVaječný žloutek slepičí
 - 1špetkaPepř cayenský
 - 1lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z jednoho růžového grapefruitu ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu, dále pak vymačkáme šťávu z jednoho citronu a rozdrtíme 6 semen koriandru. Olivový olej mírně zahřejeme.
 - 2Misku s teplou vodou, žloutky a koriandrem zahříváme ve vroucí vodní lázni, směs šleháme, až žloutky zblednou. Misku odstavíme, směs šleháme ještě asi 3 minuty až mírně zchladne a za stálého šlehání velmi pomalu přiléváme olej.
 - 3Grapefruitovou šťávu s kůrou v rendlíku zahříváme při střední teplotě, až se odpaří na obsah asi třech lžic, vše pak všleháme do holandské omáčky. Podle chuti přisolíme mořskou solí.
 - 4Takto připravená omáčka je vhodná k rybám, zvláště k pstruhovitým a lososovitým. Musí se ihned spotřebovat.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.