Holoubata dušená na červeném víně
50 min.

Ingredience
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1lžíceRozmarýn sušený
- 1lžícePetržel - nať
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1kusCeler - nať
- 2kusyRajčata
- 1decilitrVývar drůbeží
- 1decilitrVíno červené
- 2lžíceZakysaná smetana
- 150gramůŠalotka
- 250gramůHoloubata
- 150gramůMrkev kořen
- 30gramůČesnek
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
54 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou tekoucí vodou opláchneme holoubata, osušíme, osolíme a opepříme. Každé naplníme 2 oloupanými šalotkami, 2 stroužky česneku, petrželí a rozmarýnem.
- 2Rozpustíme ve woku máslo a osmahneme holoubata do zlatova.
- 3Omyjeme a očistíme celerovou nať a mrkev, zbylé šalotky a česnek oloupeme, rajčata spaříme v horké vodě a poté je vložíme na chvíli do studené, abychom mohli lépe stáhnout slupku, nakrájíme na kostičky.
- 4K holoubatům přidáme rajčatový protlak, zeleninu, osmahnemeje, přidáme červené víno, vývar a vše dusíme 30 minut. Holoubata vyjmeme a udržujeme teplá.
- 5Rozmixujeme suroviny v omáčce, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.