Holoubata dušená na červeném víně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
54 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod studenou tekoucí vodou opláchneme holoubata, osušíme, osolíme a opepříme. Každé naplníme 2 oloupanými šalotkami, 2 stroužky česneku, petrželí a rozmarýnem.
  • 2
    Rozpustíme ve woku máslo a osmahneme holoubata do zlatova.
  • 3
    Omyjeme a očistíme celerovou nať a mrkev, zbylé šalotky a česnek oloupeme, rajčata spaříme v horké vodě a poté je vložíme na chvíli do studené, abychom mohli lépe stáhnout slupku, nakrájíme na kostičky.
  • 4
    K holoubatům přidáme rajčatový protlak, zeleninu, osmahnemeje, přidáme červené víno, vývar a vše dusíme 30 minut. Holoubata vyjmeme a udržujeme teplá.
  • 5
    Rozmixujeme suroviny v omáčce, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.