Holoubata pečená s nádivkou
75 min.
Ingredience
- Nádivka
- 1špetkaMuškátový květ
 - 1špetkaCitronová kůra
 - 2kusyVejce slepičí
 - 2lžíceMléko polotučné
 - 1šálekStrouhanka
 - 1lžíceMandle
 - 1kusSůl
 - 1kusPetržel - nať
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 
 - 2kusyHoloubata
 - 1kusSůl
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Příprava nádivky :
 - 2Žloutky utřeme s máslem, osolíme, okořeníme, přidáme navlhčenou strouhanou housku v mléce, jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na závěr přimícháme mandle nebo trochu vláčné strouhané žemle.
 - 3Holoubata vykucháme, osolíme, volátka spolu s břišní dutinou naplníme volně nádivkou.
 - 4Holoubata pečeme na másle zhruba hodinu za častého polévání vypečenou šťávou.
 - 5Upečená holoubata rozkrojíme podélně na poloviny a podáváme s bramborami nebo kompotem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.