Holštýnské telecí řízky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
17 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
192 mg
Cukr
469 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do máslem vymaštěného lívanečníku vyklepneme 4 vejce a ozdobíme je kouskem sardelového řezu a kapary. Bílky mírně osolíme a smažíme, až bílky ztuhnou.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zrpudka opečeme po obou stranách na 2 lžících oleje. Maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Tuk od pečení slijeme, do pánve přidáme máslo a mouku, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme a vaříme, až se bude oddělovat tuk.
  • 4
    Řízky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a poklademe sázenými vejci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.