Holštýnské telecí řízky
35 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2kusySardelové řezy
- 1lžíceKapary sterilované
- 1,5decilitryVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
17 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
192 mg
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Do máslem vymaštěného lívanečníku vyklepneme 4 vejce a ozdobíme je kouskem sardelového řezu a kapary. Bílky mírně osolíme a smažíme, až bílky ztuhnou.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zrpudka opečeme po obou stranách na 2 lžících oleje. Maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Tuk od pečení slijeme, do pánve přidáme máslo a mouku, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme a vaříme, až se bude oddělovat tuk.
- 4Řízky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a poklademe sázenými vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.