Horácké knedlíky
60 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 80gramůVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůSůl
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 600gramůŽemle tuková
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a opláchnuté syrové brambory nastrouháme a po krátkém odstání částečně scedíme vodu. Přidáme vejce dobře rozšlehané s mlékem, sůl, mouku a směs promícháme. Nakonec do těstíčka lehce zapracujeme žemli nakrájenou na kostičky.
- 2Ze hmoty tvarujeme kulaté knedlíky (asi 80g 1 ks), vkládáme je do vařící vody a vaříme 25-35 minut.
- 3Pokud se knedlíky přichytí ke dnu, nadzvedneme je vařečkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.