Horácké knedlíky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a opláchnuté syrové brambory nastrouháme a po krátkém odstání částečně scedíme vodu. Přidáme vejce dobře rozšlehané s mlékem, sůl, mouku a směs promícháme. Nakonec do těstíčka lehce zapracujeme žemli nakrájenou na kostičky.
  • 2
    Ze hmoty tvarujeme kulaté knedlíky (asi 80g 1 ks), vkládáme je do vařící vody a vaříme 25-35 minut.
  • 3
    Pokud se knedlíky přichytí ke dnu, nadzvedneme je vařečkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.