Hořčičné brambory
77 min.

Ingredience
- 400gramůBrambory
- 240gramůCibule
- 30mililitrůOlej olivový
- 3špetkyKurkuma
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCibulka jarní
- 6gramůEstragon
- 500mililitrůMléko polotučné
- 130mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 30mililitrůHořčice dijonská
- 3špetkySůl
- 3gramyZázvor celý
- 6mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku pokrájíme na menší kusy a smícháme s nasekaným estragonem. Z mléka, smetany, hořčice, soli, zázvoru a sójové omáčky připravíme zálivku. Vše dobře rozmícháme. Pekáček vytřeme máslem.
- 2Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli, přisypeme kurkumu, mouku. Za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté vlijeme do mísy s pokrájenou jarní cibulkou a estragonem, přilijeme zálivku z hořčice. Dobře promícháme. Pekáček vyložíme polovinou pokrájených brambor a mrkve, zalijeme polovinou připravené zálivky, navrch poklademe zbylou zeleninou a opět zalijeme zálivkou. Pečeme při 200 °C 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.