Hořčičné máslo
20 min.

Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo jihočeské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
23 mg
Cukr
144 mg
Postup přípravy
- 1Uvařené žloutky prolisujeme. Máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Ještě chvíli třeme.
- 2Máslo necháme ztuhnout v chladničce.
- 3Používáme je při přípravě ryb nebo jako pomazánku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.