Hořčičné steaky s rukolou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hořčičná omáčka:
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání necháme zpěnit. Přilijeme vývar a smetanu a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Do omáčky vmícháme hořčici, přidáme cibulku a necháme povařit. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem.
  • 3
    Na steaky:
  • 4
    Steaky dobře otřeme kuchyňským papírem a po obou stranách tence potřeme hořčicí. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme v něm steaky (po každé straně 3-5 minut). Osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat.
  • 5
    Na salát:
  • 6
    Přebereme, očistíme, opláchneme a důkladně otřepeme rukolu, případně odstraníme silnější konce stonků. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Smícháme ocet, hořčici, cukr, špetku soli, pepř, olivový olej a vmícháme najemno nasekané lískové oříšky a bazalku. Do mísy dáme zeleninu, přelijeme ji dresinkem, promícháme a krátce necháme odležet.
  • 7
    Steaky rozdělíme na talíře, pokapeme hořčičnou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.