Hořčicová francouzská omáčka
22 min.
Ingredience
- 300gramůMáslo čerstvé
 - 50mililitrůMléko plnotučné
 - 1lžičkaSůl
 - 5kusůVaječný žloutek slepičí
 - 600mililitrůVoda pitná
 - 120gramůHořčice Dijonská
 - 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
76 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
315 mg
Cukr
210 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme 50 g másla, zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme.
 - 2Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a rychle metlou vše dobře rozmícháme. Potom metlou opatrně vmícháme žloutky. Vaříme 5 minut a odstavíme. Do omáčky vmícháme 250 g másla a 120 g dijonské hořčice. Již nevaříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.