Horká čokoláda Chocolat chaud
20 min.
Ingredience
- 125mililitrůVoda pitná
 - 325mililitrůMléko plnotučné
 - 1kusSkořice celá
 - 100gramůČokoláda hořká
 - 50gramůCukr krupice
 - 0,5kusVanilkový lusk
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nakrájíme na malé kousky.
 - 2Smícháme mléko s vodou, přidáme celou skořici, vanilkový lusk i semínka vydlabaná z lusku. Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Odstavíme, vyjmeme skořici a vanilkový lusk a vmícháme připravenou čokoládu. Přidáme cukr a necháme několik minut odstát.
 - 3Poté směs důkladně rozmícháme metličkou až se čokoláda zcela rozpustí. Opět zahříváme za stálého míchání, až je čokoláda hustá.
 - 4Podáváme horkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.