Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 160°C, plynovou troubu na stupeň 3.
  • 2
    Nakrájíme hrušky zhruba na centimetrové kostičky, které vložíme do hrnce spolu s citrónovou šťávou a krupicovým cukrem, na středním plameni 12minut podusíme.
  • 3
    Když jsou hrušky uvařené, přelijeme přes ně amaretto. Posléze hrušky i se šťávou vyjmeme a dáme do čtyř mililitrových zapékacích mís.
  • 4
    Na topink prosejeme moučkový cukr a kakao do mísy, přimícháme mandle.
  • 5
    V další míse ušleháme bílek do tuhé hmoty, takto připravený bílek vmícháme do suchých ingrediencí.
  • 6
    Sněhovou hmotu navršíme na hrušky a potřeseme mísou, obsah se nám tak zarovná. Pečeme přibližně 20 minut, aby byl topink tuhý na dotek. Podáváme teplé.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.