Houbařská zalitá polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme a nakrájíme na plátky, krátce podusíme na tuku, přidáme jemně nakrájený kopr, zalijeme částí vývaru a krátce povaříme.
  • 2
    Brambory oloupeme a opláchneme, nakrájíme je na kostky, vložíme do vývaru s houbami a vaříme téměř doměkka.
  • 3
    Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání vlijeme do vývaru s brambory a houbami. Vše povaříme.
  • 4
    Nakonec do polévky přilijeme mléko, zamícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit a polévku dochutíme solí, octem, cukrem, zjemníme ji druhou částí másla a povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.