Houbová krémová polévka
39 min.
Ingredience
- 125gramůLišky čerstvé
 - 150gramůHříbky čerstvé
 - 0,5lžičkaKmín drcený
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaSůl
 - 2kusyŠalotka
 - 40gramůOvesné vločky
 - 1litrVoda pitná
 - 1lžíceOlej sezamový
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
 - 1lžícePetržel - nať
 - 6decilitrůVývar zeleninový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Lišky a hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupané šalotky drobně pokrájíme. Ovesné vločky dobře promyjeme a propláchneme v sítu pod tekoucí vodou (1 l) a necháme je odkapat. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 2V hrnci si rozpálíme olej s máslem, přidáme šalotku, kterou zpěníme, pak přidáme houby, kmín, pepř a za stálého míchání je osmažíme téměř dozlatova. Smažíme je přibližně 5-7 minut. Polovinu hub odebereme a odložíme. Na zbývájící houby přidáme vločky, promícháme a osmažíme je dozlatova. Smažíme je přibližně 3-4 minuty. Přilijeme zeleninový bujón a pomalu vaříme přibližně 10 minut. Poté přimícháme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Polévku rozmixujeme, přidáme odložené houby, petrželku, promícháme, dochutíme solí a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.