Houbová omáčka
40 min.

Ingredience
- 20gramůHouby sušené
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůTuk
- 150gramůCibule
- 1gramKmín celý
- 1gramPepř černý celý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
757 mg
Cukr
639 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby propláchneme a zalijeme trochou vývaru. Uvaříme je doměkka (vývar z hub použijeme do omáčky).
- 2Na horkém tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín a celý pepř, prosátou mouku a připravíme zásmažku.
- 3Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a provaříme.
- 4Omáčku dosolíme, přecedíme a přilijeme smetanu a mléko.
- 5Uvařené houby nakrájíme na drobné kousky, přidáme do omáčky a provaříme.
- 6Houbovou omáčku připravujeme na vepřové, hovězí nebo telecí maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.