Houbová omáčka s anglickou slaninou
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 100gramůLišky čerstvé
 - 1špetkaChilli koření mleté
 - 75gramůAnglická slanina
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 200mililitrůVíno červené
 - 200mililitrůZvěřinový vývar
 - 5gramůPetržel - nať
 - 30gramůZákladní světlá omáčka
 - 2mililitryLikér bylinný - Strega
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
922 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku se slaninou. Směs cibule, slaniny a másla promícháme s nakrájenými liškami. Poté zalijeme červeným vínem a zvěřinovým vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme.
 - 2Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní petrželku a základní hnědou omáčku. Vše dochutíme likérem, solí, pepřem a chilli kořením.
 - 3Hotovou omáčku podáváme ke zvěřině.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.