Houbová omeleta s bylinkami
45 min.

Ingredience
- 500gramůLišky čerstvé
- 1lžíceŘeřicha
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 10kusůVejce slepičí
- 40gramůSýr Parmezán
- 1lžíceDýňová semínka
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
567 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozkvedláme se solí, pepřem a špetkou šafránu. Houby očistíme, malé rozpůlíme a větší nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nadrobno rozkrájíme, slaninu krájíme na kostičky.
- 2Na pánvi vyškvaříme připravenou slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji, Přisypeme houby a dusíme je, až se odpaří všechna voda. Míchanici osolíme a opepříme.
- 3Na jiné pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm postupně 4 omelety. Každou omeletu naplníme houbovou směsí, posypeme nasekanými bylinkami, nastrouhaným sýrem a přehneme.
- 4Nakonec naplněné omelety krátce prohřejeme, aby se rozpustil sýr. Na talířích je posypeme dýňovými semínky a ozdobíme lístky čerstvých bylinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.