Houbová paštika s vepřovým bůčkem
150 min.
Ingredience
- 150gramůSádlo syrové
 - 5kusůCibule
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 1lžičkaKmín drcený
 - 10kusůNové koření celé
 - 1lžičkaSůl
 - 1kilogramVepřové maso tučné
 - 8stroužkůČesnek
 - 2,5kilogramyHouby čerstvé
 
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
728 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané stroužky česneku utřeme. Vepřové maso, nejlépe bůček, ochucený drceným česnekem, kmínem a solí upečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky.
 - 2Cibuli nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme je na malé kousky. Nasekanou cibuli a kousky hub orestujeme na pánvi tak, aby cibule zesklovatěla. Potom dolijeme na pánev trochu vody a necháme směs podusit, aby houby změkly a vše necháme vychladnout.
 - 3Vychladlé dušené houby umeleme s kousky dušeného masa, ochutíme je kuličkami nového koření, pepřem, špetkou muškátového oříšku a solí. Pomazánku dáme do malých čistých skleniček, které dobře uzavřeme a sterilujeme 60 minut.
 - 4Pomazánku podáváme studenou s pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.