Houbové karbanátky
40 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSlanina vepřová
- 600gramůHouby čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
- 500mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
975 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
76 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do cibulového vývaru namočíme žemle.
- 2Houby očistíme, nakrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s kmínem a pepřem. Přidáme vařenou cibuli, vymačkané žemle, 3 vejce a vše promícháme. Pokud je směs řídká, přisypeme strouhanku.
- 3Ze směsi tvoříme karbanátky, obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.