Houbové lívanečky se šlehačkou
30 min.

Ingredience
- 1hrnekHouby čerstvé
- 30gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 2šálkyMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaZázvor mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5šálekKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
605 mg
Postup přípravy
- 1Droždí rozetřeme s cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, přisypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Potom po částech přiléváme osolené mléko s rozšlehaným vejcem a přisypáváme mouku. Nakonec vmícháme očištěné, nakrájené houby, špetku zázvoru a pepř.
- 2Na vymaštěném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dorůžova. Po upečení je ozdobíme kopečkem osolené, ušlehané smetany, kečupem a nasekanou petrželkou.
- 3Podáváme se salátem z rajčat a okurek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.