Houbové sushi
25 min.
Ingredience
- 4kusyŘasa Nori
- 300gramůRýže na sushi
- 1lžíceOcet rýžový
- 0,5lžičkaWasabi pasta
- Náplň
- 60gramůKedlubna
- 100gramůSýr sójový - Tofu
- 85gramůHouby enoki
- 100gramůŘedkvička
- Přísady
- 1decilitrOmáčka sojová - Tamari
- 0,5lžičkaWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do větší mísy vlijeme teplou vodu s octem, ve které si namáčíme ruce při tvarování rýže, aby se nelepila. Plátek řas Nori položíme na bambusové prostírání, poté rovnoměrně rozložíme připravenou rýží.
- 2Asi 7 cm od kraje naneseme podélně proužek pasty wasabi. Vedle proužku wasabi naskládáme houby enoki, proužky ředkvičky, kedlubny a Tofu.
- 3Prsty přidržujeme náplň a opatrně pomocí bambusového prostírání zabalíme. Po zavinutí rolku poválíme, aby byla souměrná. Rozbalíme prostírání a roládu položíme na prkénko. Takto připravíme další 3 rolády.
- 4Ostrým nožem rolku na konci odřízneme. Nůž namočíme do octové vody a krájíme na 6 dílků. Otočíme náplní nahoru.
- 5Podáváme se sójovou omáčkou a pastou wasabi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.