Houbové toasty
35 min.

Ingredience
- 300gramůSmrže čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3mililitrySůl
- 1kusVejce slepičí
- 6mililitrůSmetana sladká 12%
- 100mililitrůMáslo bylinkové
- 250gramůChléb toastový
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5kusKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smrže očistíme, odtrhneme nožičky, řádně je omyjeme, osušíme, nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi necháme rozpěnit máslo a přidáme smrže, pánev přiklopíme, necháme podusit zhruba 15 minut. Bylinky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a nasekáme nadrobno.
- 2Smrže osolíme, opepříme. Smetanu smícháme se žloutkem, vzniklou směsí zalijeme houby. Pánev odstavíme stranou.
- 3V toastovači či na pánvi si připravíme topinky z toastového chleba. Namažeme tenkou vrstvou bylinkového másla a rozložíme na ně oblohu ze smržů. Ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.